Pemeriksaan Reflexology dilakukan untuk mengenal isyarat-isyarat tekanan. Isyarat-isyarat tersebut boleh wujud pada tapak kaki atau tapak tangan; seperti kesan belulang atau bengkak di hujung ibu jari kaki. Cara-cara lain untuk mengesannya adalah teknik tukang urut di mana dia mengesan titik-titik sensitive pada kaki.

Pemeriksaan tersebut memberikan tukang urut pengetahuan yang diperlukan untuk mengurut bahagian tertentu supaya tekanan seseorang boleh ditiup jauh dan keselesaan boleh dikembalikan kepada setiap individu.

 

Urutan tapak kaki adalah masaj daripada Cina berumur tiga ribu tahun. Ia mempunyai kebolehan untuk mengelakkan pelbagai penyakit, contohnya: sakit kepala, ketegangan, asthma, sembelit, sinusitis and lain-lain lagi.

Dalam tubuh badan, saraf-saraf bersambung dengan banyak bahagian tubuh badan termasuk kulit. Namun, saraf-saraf tersebut berakhir pada tapak kaki. Oleh itu, urutan pada tapak kaki adalah bagus, di mana saraf-saraf pada kaki berhubung dengan bahagian-bahagian tubuh badan lain.

Urutan Thai pula mempunyai objektif yang sama bahawa ia memberikan stimulasi kepada bahagian-bahagian dalaman tubuh badan secara seimbang. Namun, urutan Thai menggunakan ibu jari, tapak tangan, lengan tangan, lutut dan kaki untuk mengurut. Urutan kaki pula menggunakan tangan, jari-jari, dan kayu dengan kream atau minyak.

Reflexology, atau zone therapy, adalah praktikal cara mengurut, memicit atau menolak bahagian-bahagian kaki. Kadang kala, ia memerlukan urutan pada tapak tangan atau telinga dengan objektif untuk memberi faedah yang berkesan pada bahagian-bahagian lain. Oleh itu, ia meningkatkan kesihatan tubuh badan keseluruhannya.

 

Reflexology boleh dilakukan di mana-mana sahaja. Kuncinya adalah konsistensi lawatan. Kami telah ditunjukkan peninjauan daripada Tanah Besar Cina bahawa rahsia mereka adalah membuat rawtan reflexology sebanyak satu kali sehari atau enam hari dalam segmen dua minggu jika diperlukan.

Ini memerlukan pertolongan daripada diri sendiri, keluarga, dan juga pimpinan daripada jurulatih. Jurulatih boleh memberikan beberapa isyarat untuk mengelakkan tekanan tetapi anda dan keluarga anda juga perlu memberikan beberapa pertolongan untuk mengelakkan tekanan pada kaki dan tangan anda.

Binalah reflexologi ke dalam kehidupan anda. Ia adalah senang membuat reflexology. Letakkan foot roller di bawah meja anda atau membuat urutan ke tangan anda sambil menunggu kepulangan anak anda dari sekolah. Jadilah kreatif tetapi konsisten. Kadang kala, lima minit setiap hari adalah lebih berharga daripada satu jam.

 

Tanah Besar Cina mempunyai pelbagai rakyat-rakyat yang melawat untuk rawatan reflexology. ia adalah perkakas untuk pelbagai situasi. Kini, reflexology telah diperkenalkan kepada hospital dan HMO. Ia juga diperkenalkan sebagai tambahan insuran.

Kini terdapat profesional menerima rawatan reflexology sebagai pekerjaan penuh masa. Kami mempercayai bahawa reflexology dan pekerjaan profesional tersebut mempunyai masa depan yang cerah.

 

RM 60* / Jam x 30 hari
Pelanggan/Hari
Pendapatan Bulanan
Pelanggan/Hari
Pendapatan Bulanan
1
RM 1,800
4
RM 7,200
2
RM 3,600
5
RM 9,000
3
RM 5,400
6
RM 10,800

 

PUT YOUR CAREER IN YOUR OWN HANDS, LITERALLY !

"Hands-on" Peluang pekerjaan sebagai Therapist.

Tukang urut adalah pekerjaan yang suka ria dan memberi kecabaran yang bermanfaat. Anda akan mendapat pengalaman dalam percubaan untuk mengubah kehidupan anda. Pada masa yang sama, anda akan membina empayar pekerjaan anda dengan menolong orang ramai. Pada masa kini, servis urutan sedang diidam-idamkan oleh orang ramai dan diterima sebagai kesihatan alternatif. Jikalau anda mempunyai impian untuk menjadikan bidang kesihatan sebagai kejayaan anda, panggilah kami untuk meneroka pekerjaan FULL / PART TIME dan peluang bisnes sebagai pakar urut.

 

Alice (Bisnes Sendiri)

Selepas siswazah Alice, dia membuka bisnes sendiri. Pada tahun 2002, Alice memulai pekerjaannya sebagai therapist untuk Novell. Dia juga bekerja sebagai jurulatih part time. "Selepas siswazah, saya lekas memohon lesen-lesen yang diperlukan untuk membuka praktikal persendirian dipanggil "FEEL THE KNEAD MASSAGE THERAPY". Praktikal saya amat berjaya hanya pada masa yang singkat. Saya sangat gembira dengan bisnes saya sendiri. Tak lama lagi, saya akan mempunyai anak saya dan menjadi ibu. Saya tidak bekerja...